Разрязваме месото така, че да се получи лист,дебел 1 см,който начукваме леко с мокър дървен чук, посоляваме на вкус и посипваме с хряна, настърган на най-ситното ренде. След това отрязваме парче безсолна сланина, дебело половин сантиметър и толкова голямо, че да покрива половината от месото. Навиваме месото на руло и го забождаме от двете страни с по едно метaлно шишче. Слагаме рулото в тавичка и наливаме топла вода, която да стигне до 2/3 от височината на рулото. Печем в умерена фурна, докато месото напълно омекне, като от време на време го обливаме със соса от тавичката. Отделно запържваме брашното (предварително препечено на сух тиган и разредено с 1 кафеена чашка хладка вода) в мазнината. Наливаме виното и 1/2 чаена чаша топла вода, разбъркваме и държим соса на огъня, докато се сгъсти. Подправяме го със сол на вкус и с черния пипер. С този сос зaливаме нарязаното на парчета руло.